Beginnen met hardlopen

Waarom?

Waarom hardlopen als je ook kan gaan wandelen of fietsen? Deze laatste twee zijn zeker ook effectief, hardlopen biedt echter net wat meer voordelen.

Hardlopen geeft je stofwisseling een boost. Hierdoor verbrand je lijf sneller calorieën, wat kan resulteren in gewichtsverlies. Ook levert hardlopen allerlei positiviteit op voor zowel je lichaam als je geest. Een gezonder hart, een betere ademhaling, minder kans op diabetes, sterkere gewrichten en zal het verouderingsproces vertragen. Hardlopen doe je ook voor je ontspanning en kan je overal doen, waar je ook bent, hoe laat het ook is. 

Wel een waarschuwing vooraf, hardlopen kan verslavend zijn!

Aanpak

Als je er voor kiest om met mij te gaan starten met hardlopen krijg je persoonlijke aandacht, adviezen over onder andere je kleding, schoenen, techniek en blessurepreventie.

We starten met een combinatie van wandelen en hardlopen. Het gaat niet om de snelheid, maar om het ontspannen hardlopen en blessurevrij blijven. Zo starten we altijd met een warming-up en sluiten af met een cooling down, waar diverse balans-, kracht- en rekoefeningen worden uitgevoerd. De meesten kunnen na dit traject, 20 à 25 minuten aan één stuk hardlopen. Na deze periode ben je lang genoeg bezig geweest om de positieve effecten van hardlopen te kunnen ervaren en wordt dit vaak onderdeel van een gezonde leefstijl.

Voor wie?

Hardlopen is voor iedereen toegankelijk, het is laagdrempelig en vooral erg leuk. Of je nou die paar extra kilo eraf wilt krijgen, het gezellig vindt om in een groepje te lopen, of gewoon een stok achter de deur wilt hebben. En dat allemaal onder professionele begeleiding. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om een individueel traject te starten, zodat het programma exact aansluit bij jouw wensen. Ben je werkgever, vraag naar de mogelijkheden.

Wil je beginnen met hardlopen om stress gerelateerde klachten aan te pakken? Dan is runningtherapie misschien meer iets voor jou! Lees hierover meer op de pagina over runningtherapie

Mogelijkheden en kosten

Een traject duurt 8 weken in een groep van maximaal 10 personen, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Je traint 3x per week, waarvan 1 of 2x onder begeleiding, welke max. 1,5 uur duurt. De groep gaat van start vanaf 5 deelnemers. Locatie Dubbelmondepark te Dordrecht en aanvang 18:30 uur.

Jouw investering bedraagt € 100 per persoon bij 1 x per week begeleiding of € 175 bij 2 x per week begeleiding. Personal training is ook mogelijk tegen € 60,00 per uur, waarbij de trainingen geheel op maat worden ingericht. Ben je werkgever vraag naar de mogelijkheden.

De eerstvolgende groep start in het najaar 2021. Bij vragen neem contact op of meld je direct aan via het contactformulier!