hardloop
programma's

Waarom?

Waarom hardlopen als je ook kan gaan wandelen of fietsen? Deze laatste twee zijn zeker ook effectief, hardlopen biedt echter net wat meer voordelen.

Hardlopen geeft je stofwisseling een boost. Hierdoor verbrand je lijf sneller calorieën, wat kan resulteren in gewichtsverlies. Ook levert hardlopen allerlei positiviteit op voor zowel je lichaam als je geest. Een gezonder hart, een betere ademhaling, minder kans op diabetes, sterkere gewrichten en zal het verouderingsproces vertragen. Hardlopen doe je ook voor je ontspanning en kan je overal doen, waar je ook bent, hoe laat het ook is. 

Wel een waarschuwing vooraf, hardlopen kan verslavend zijn!

Aanpak

Als je er voor kiest om met mij te gaan hardlopen krijg je persoonlijke aandacht, adviezen over onder andere je kleding, schoenen, techniek en blessurepreventie.

Als je een starter bent beginnen we met een combinatie van wandelen en hardlopen met als doel 5 km aan één stuk te kunnen hardlopen. Het gaat niet om de snelheid, maar om het ontspannen hardlopen en blessurevrij blijven. Zo starten we altijd met een warming-up en sluiten af met een cooling down, waar techniek en diverse balans-, kracht- en rekoefeningen worden uitgevoerd. Na deze periode kan je kiezen om door te gaan naar een vervolgprogramma of zelfstandig te gaan hardlopen. Ook kan je evt. aansluiten bij andere loopgroepen, bijv. bij een atletiekvereniging.

Voor wie?

Hardlopen is voor iedereen toegankelijk, het is laagdrempelig en vooral erg leuk. Of je nou die paar extra kilo eraf wilt krijgen, het gezellig vindt om in een groepje te lopen, of gewoon een stok achter de deur wilt hebben. En dat allemaal onder professionele begeleiding. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om een individueel traject te starten, zodat het programma exact aansluit bij jouw wensen. Ben je werkgever vraag naar de mogelijkheden om hardlopen aan te bieden aan jouw werknemers.

Hardlopen is ook een goed middel voor als het mentaal even tegenzit. Door hardlopen therapeutisch in te zetten zal je ervaren dat er weer meer ruimte ontstaat en je beter in je vel komt te zitten. Mogelijk is runningtherapie dan iets voor jou. Aansluiten in een startersgroep behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Dit doen we dan samen in overleg.

Bij vragen neem contact op of meld je direct aan via  het  contactformulier!

Mogelijkheden en kosten

Zou je graag willen deelnemen aan een hardlooptraject voor beginners? Gedurende het jaar is het mogelijk om een programma te volgen om te starten met hardlopen. Momenteel staat er geen nieuwe aanvang van zo’n programma gepland. Heb je interesse laat dan een bericht achter via het contactformulier, dan krijg jij een melding zodra deze weer gepland staat, zodat je kunt aanmelden.

Dit traject, welke je naar een ‘5 km‘ begeleidt, duurt 8-10 weken in een groep van maximaal 10 personen. Je traint 3x per week, waarvan 1x onder begeleiding, welke max. 1,5 uur duurt. De locatie is het Dubbelmondepark en omgeving in Dordrecht, we starten om 19:30 uur. Jouw investering zal rond de € 100,00 zijn en zal starten vanaf 5 deelnemers. Het doel is om uiteindelijk 5 km hard te lopen, mogelijk dat een prestatieloop in de regio wordt gekozen als ‘finale’. Deelname aan dit evenement is dan optioneel en voor eigen rekening.

Personal training is ook mogelijk tegen € 65,00 per training, welke 1 tot 1,5 uur in beslag neemt. Deze trainingen worden geheel op maat ingericht.