hardloopprogramma's

Waarom?

Waarom hardlopen als je ook kan gaan wandelen of fietsen? Deze laatste twee zijn zeker ook effectief, hardlopen biedt echter net wat meer voordelen.

Hardlopen geeft je stofwisseling een boost. Hierdoor verbrand je lijf sneller calorieën, wat kan resulteren in gewichtsverlies. Ook levert hardlopen allerlei positiviteit op voor zowel je lichaam als je geest. Een gezonder hart, een betere ademhaling, minder kans op diabetes, sterkere gewrichten en zal het verouderingsproces vertragen. Hardlopen doe je ook voor je ontspanning en kan je overal doen, waar je ook bent, hoe laat het ook is. 

Wel een waarschuwing vooraf, hardlopen kan verslavend zijn!

Aanpak

Als je er voor kiest om met mij te gaan hardlopen krijg je persoonlijke aandacht, adviezen over onder andere je kleding, schoenen, techniek en blessurepreventie.

Als je een starter bent beginnen we met een combinatie van wandelen en hardlopen met als doel 20 à 25 minuten aan één stuk te kunnen hardlopen. Het gaat niet om de snelheid, maar om het ontspannen hardlopen en blessurevrij blijven. Zo starten we altijd met een warming-up en sluiten af met een cooling down, waar techniek en diverse balans-, kracht- en rekoefeningen worden uitgevoerd. Na deze periode kan je kiezen om door te gaan naar een vervolgprogramma of zelfstandig te gaan hardlopen. Ook kan je evt. aansluiten bij andere loopgroepen, bijv. bij een atletiekvereniging.

Voor wie?

Hardlopen is voor iedereen toegankelijk, het is laagdrempelig en vooral erg leuk. Of je nou die paar extra kilo eraf wilt krijgen, het gezellig vindt om in een groepje te lopen, of gewoon een stok achter de deur wilt hebben. En dat allemaal onder professionele begeleiding. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om een individueel traject te starten, zodat het programma exact aansluit bij jouw wensen. Ben je werkgever, vraag naar de mogelijkheden.

Wil je beginnen met hardlopen om stress gerelateerde klachten aan te pakken? Dan is runningtherapie misschien meer iets voor jou! Lees hierover meer op de pagina over runningtherapie.

Bij vragen neem contact op of meld je direct aan via  het  contactformulier!

Mogelijkheden en kosten

De eerstvolgende groepen starten in januari 2022. Meer informatie verschijnt november 2021. Weet je nu al dat je wilt deelnemen, meld je dan alvast aan, dan is jouw plek verzekert.

Een traject duurt meestal tussen de 8-12 weken in een groep van maximaal 10 personen, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Je traint 3x per week, waarvan 1x onder begeleiding, welke max. 1,5 uur duurt. Locatie Dubbelmondepark te Dordrecht en aanvang 19:30 uur.

Jouw investering bedraagt tussen de € 100-150 per persoon bij 1 x per week begeleiding en is afhankelijk van het aantal weken. Personal training is ook mogelijk tegen € 65,00 per uur, waarbij de trainingen geheel op maat worden ingericht. Ben je werkgever vraag naar de mogelijkheden.