Over miJ

WIE BEN IK?

Ik ben Peter en mijn hele leven al in beweging. Begonnen met voetbal, maar al snel werd duidelijk dat mijn talent mijn uithoudingsvermogen was en niet mijn voetbalskills. De atletiek was dus een logische stap. Hier kon ik mij uitleven tijdens baan- en wegwedstrijden. Al snel pakte ik het trainersvak op en ben ik geschoold tot allround atletiektrainer. Later gespecialiseerd naar de loopgroepen, waar ik de trainingen verzorgde van de midden-lange afstanden t/m de marathon.

Het werd tijd dat ik mijn passie ging delen en anderen te laten ervaren wat hardlopen kan doen. Hardlopen maakt je hoofd leeg, door je fysiek in te spannen, zal je mentaal ontspannen. Het zorgt letterlijk voor ruimte, maak je gelukkiger, verminderd stress en stimuleert een gezonde leefstijl. Hardlopen maakt je beter!

Ervaring en opleiding

Hardlopen is een vast onderdeel van mijn leven. Mijn opleidingen bij de Atletiekunie hebben mij de nodige kennis gebracht, welke ik jaren als trainer heb toegepast bij atletiekvereniging Hercules, tegenwoordig Fortius, in Dordrecht, waar ik nog altijd lid van ben.

Eind 2020, heb ik de opleiding tot gecertificeerd runningtherapeut met succes afgerond en heb ik mogen ervaren hoe succesvol deze vorm van hardlopen kan worden ingezet. Ik ben lid van de Beroepsvereniging Runningtherapie Nederland.

Begin 2022 heb ik een professionele coach opleiding afgerond bij de School voor Coaching. Deze opleiding is geaccrediteerd door het LVSC en StiR. Daarnaast ben ik actief als (team)coach bij mijn huidige werkgever.

Missie en visie

Ik heb de wens om zoveel mogelijk mensen naar een gezonde leefstijl te begeleiden. Door middel van o.a. bewegen, het liefst in een natuurlijke omgeving, werken we aan een fysiek en mentaal sterker lichaam.

Door hardlopen laagdrempelig aan te bieden, in overzichtelijke blokken, werken we naar een betere versie van jezelf. Ik laat jou letterlijk ervaren wat de positieve effecten van hardlopen zijn. Runningtherapie kan hiervoor eventueel worden ingezet.

Alles wat je aandacht geeft groeit. De kracht van een positieve gedachte is groot. Een gezonde leefstijl maakt gelukkiger en is voor velen mogelijk, ook voor jou. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren als coach.

Betekenis logo

Het logo symboliseert een stappenplan vanuit een brede basis, beginnen bij het begin en werken naar een doel. Meerdere kleine stapjes zorgen uiteindelijk voor een grote stap. Het begin kan zwaar (donker) zijn, maar door jouw commitment zal het steeds makkelijker (lichter) worden en zal je je beter gaan voelen. De cirkel zorgt voor eenheid, de verbinding van het geheel, voor balans en blijvend resultaat. Blauw is de kleur van o.a. stabiliteit, vertrouwen, wijsheid en zelfverzekerdheid. Deze kleur straalt kracht en doorzettingsvermogen uit, welke nodig zijn om stappen te zetten. Daarnaast is blauw ook gewoon mijn favoriete kleur.

En verder

Ik krijg voldoening als ik mag bijdragen aan iemands persoonlijke groei. Of het nu is om jou te begeleiden de eerste stappen te zetten op hardloopgebied of je door middel van hardlopen of coaching weer mentaal beter en weerbaarder te laten voelen. Uit je hoofd, in je lijf, voel en ervaar o.a. de kracht van de stilte en van jouw ademhaling.

‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’. Zet dus die eerste stap naar een mooiere toekomst!

Wil je nog meer weten over mij? Lees dan deze blog.

Scroll naar boven