Runningtherapie

in dordrecht

Waarom runningtherapie?

Runningtherapie is het inzetten van een rustige duurloop, onder begeleiding van een runningtherapeut. Deze vorm van therapie is geschikt voor mensen met stressgerelateerde klachten, zoals angst, depressie, burn-out, lusteloosheid, somberheid of slaap-problemen. Het doel is om de mentale klachten structureel te verminderen. Door middel van runningtherapie kan je onder andere succeservaringen opdoen, je conditie verbeteren, grenzen verleggen, actiever worden, beter gaan slapen en meer rust in je hoofd ervaren.

Runningtherapie kan ook worden gezien als een fase tussen niet sporten/bewegen enerzijds, en deelname aan reguliere sport-/beweegactiviteiten anderzijds. 

3 stappen naar succes

In het proces van runningtherapie zijn er drie belangrijke stappen die uiteindelijke leiden tot succes: een intake, de trainingen en de afronding. Zelf ben ik geregistreerd runningtherapeut bij de beroepsvereniging

Er wordt altijd gestart met een intake waarin onder meer gekeken wordt naar iemands sportverleden, huidige gezondheid en actuele hulpvraag. Deze informatie wordt verwerkt in een plan van aanpak. Hierna wordt er overgegaan op het daadwerkelijke (hard)lopen. Alle trainingen worden op maat aangeboden en halverwege het traject geëvalueerd. Na 8 tot 12 weken vindt de eindevaluatie plaats. Er wordt 2 tot 3 keer per week getraind, waaronder 1 of 2 keer onder begeleiding.

Voor wie is runningtherapie?

Runningtherapie zou bij je kunnen passen als je last hebt van één of meerdere van bovenstaande klachten. Ervaring met hardlopen is niet belangrijk, want het traject is gericht op wat het beste bij jou past. We beginnen op jouw eigen tempo, of je nu gevorderd bent of voor het eerst gaat hardlopen.

Het einddoel is dat je je zowel mentaal als fysiek een stuk fitter gaat voelen en met positieve energie weer kan kijken naar de toekomst. Je weet beter balans aan te brengen en de juiste keuzes te maken die voor jou belangrijk zijn.

Ben je werkgever en wil je runningtherapie aanbieden aan je werknemer(s), vraag naar de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Mogelijkheden en kosten

Een traject duurt 8-12 weken, en is op individuele basis. Bij uitzondering is een groepje van max. 3 personen mogelijk bij meerdere aanmeldingen. Persoonlijke aandacht staat altijd voorop. Je loopt 2-3x per week, waarvan 1-2x onder begeleiding. Samen kijken we wat bij jou het beste past.

De investering bedraagt € 75,00 per sessie van ongeveer een uur. Bij 2 deelnemers € 60,00 en bij 3 deelnemers € 45,00. Enkele zorgverzekeringen vergoeden deels de kosten, indien aanvullend verzekerd, check dit vooraf. Ook steeds meer werkgevers staan open om bij te dragen in de kosten. Ben je werkgever, vraag naar de mogelijkheden.

Interesse? Neem dan contact met mij op via het contactformulier!

Scroll naar boven